Интервю с Христо Иванов от С.Е.М. Технолъджийс в сп. Индустриални Продукти и Приложения

Интервю с Христо Иванов от С.Е.М. Технолъджийс в сп. Индустриални Продукти и Приложения

С.Е.М. Технолъджийс предлага цялостно решение за Вашата металографска лаборатория

Разговор с Христо Иванов, Управител на С.Е.М. Технолъджийс

Уважаеми г-н Иванов за читателите на списание Индустриални Продукти и Приложения ще бъде интересно да се запознаят в ръководената от Вас фирма С.Е.М. Технолъджийс.
С.Е.М. Технолъджийс е създадена през лятото на 2009 г., като ексклузивен дистрибутор на датската компания Struers Aps. Тя е сред световните лидери в производството на оборудване и консумативи за подготовка на металографски образци. Struers Aps разполага с филиали в 24 държави, квалифициран сервизен персонал и опитни специалисти в металографията, които са на разположение на клиентите ни.

Продуктовата гама предлагана от С.Е.М. Технолъджийс включва машини за рязане, заливане в смола, шлифовъне и полиране, микроскопски металографски анализ, машини за измерване на твърдост – твърдомери, машини за анализ на заварки, автоматично почисване на образците, софтуер за анализ, електролитно полиране, минерология и тънки секции.

Нашите продукти намират широко приложение в индустрии като автомобилостроене, самолетостроене, електроника и електронни компоненти, комуникации, производство на инструменти, производство на лагери, леярни, петрохимическата индустрия и университети.

С.Е.М. Технолъджийс предлага на своите клиенти – подкрепа от референтните лаборатории на Struers Aps, изпращане на проби до централата на Struers, изработка на методи за техните нужди и връщане на доклади със конкретните параметри за постигане на повтаряемост, репродуктвност и точност в методите. Сервиз, инсталация и обучение, гаранционен и извънгаранционен сервиз, абонаментно техническо обслужване, издаване на констативен протокол, профилактика, проверка и контрол, консултации и обучение за работа.

От 2013 г. насам С.Е.М. Технолъджийс започва своето партнъорство с ZEISS – световен лидер в производството на микроскопи и микроскопски системи.

С.Е.М. Технолъджийс предлага стерео микроскопи, прави микроскопи, металографски инвертни микроскопи, електронни микроскопи, дигитални микроскопи и измервателни машини, камери и софтуер.

През 2016 г. С.Е.М. Технолъджийс ще предложи новата линия за шлифовъне и полиране LaboSystem ,както и изцяло новия продукт Structure Expert – потвърждение на структурата за 30 сек.

Бихте ли ни разказали за вашия подход, ориентиран към клиента и затова по какъв начин подбирате най-добрите възможности, предлагани от вашите партньори?
В момента С.Е.М. Технолъджийс разработва своя интернет сайт на български език с цел улесняване на своите настоящи и бъдещи клиенти в намирането на най-правилния за тях тип оборудване, метод и подходящи консумативи за подготовка на металографски образци.

С.Е.М. Технолъджийс предлага решения, не просто машини и оборудване, но и клиентска поддръжка, интернационални курсове, база данни и първото в света пълно ръководство за подготовка на металографски образци.

В заключение какви са Вашите следващи стъпки в стремежа Ви за развитие?
Заедно с Struers Aps и ZEISS планираме участие в MachTech & InnoTech в Интер Експо Център от 05-07 Април 2016 г.

В бъдеще ще насочим усилия в организация на работни семинари с демо оборудване под мотото “Дни на Металографията”, демонстрации на място, подкрепа и поддръжка, подготовка на методи.

До момента доверилите се на С.Е.М. Технолъджийс в България са Алкомет АД, Ансист – 98 ООД, Аурубис България АД, Българска Академия на Науките-Институт по Металознание, Капрони АД, Централна Енергоремонтна база ЕАД, Данлекс ООД, Сенсата Технолъджийс ЕОД, Интегрейтид Микро-Електроникс България ЕООД, Фесто Производство ЕООД, Висше транспортно училище “Тодор Каблешков”, Химикотехнологичен и металургичен университет, Либхер, Лабимекс ООД, „Магна Пауъртрейн Пловдив” ЕООД, Минно-Геоложки Университет „Св. Иван Рилски“, Монтюпе Русе ЕООД, Мултитест ООД, Национално Изследователски институт по транспорта, Научно-изследователската лаборатория по „Електрофизични технологии за термична обработка на металите, АЕЦ Козлодуй, Палфингер Продукционстехник България ЕООД, Радомир Метал Индъстрийз АД, Райхле и Де – Масари България Пръдакшън ЕООД, СЕ Борднетце – България ЕООД, СЕТ АД Русе, СКФ Берингс-България ЕАД, София Мед АД, Химически факултет – Софийски университет „Свети Климент Охридски, Технически Университет София, Технически Университет Варна, Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ Геолого-Географски Факултет, Солвей Соди АД, ВЮРТ България ЕООД, ВИТТЕ Аутомотив България ЕООД.

На всички бих искал да кажа „Благодарим Ви за доверието!”.

С.Е.М. Технолъджийс

София 1404, България
 Христо Иванов
Тел : +359 878 11 39 61

15.10.2015 г. , гр. София

2018-02-15T23:20:21+02:00